Οικογένεια: Αλέξανδρος Βάλιακας και Όλγα Σαρρή.
Από το 2005 που αποφασίσαμε να καλλιεργήσουμε βιολογικά τον ελαιώνα μας, γνωρίζοντας ότι η παραγωγή μας θα μειωθεί διότι δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά λιπάσματα και πως δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αρρώστιες του ελαιώνα αφού απαγορεύτε η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων.
Παρόλα αυτά το επιχειρήσαμε πιστεύοντας ότι έτσι πρώτα απ’ όλα θα φτιάχναμε ενα προϊόν αναμφίβολα καλλίτερης ποιότητας και θα είχαμε και ένα καλλίτερο εισόδημα (καλλίτερες τιμές για το βιολογικό προϊόν, επιδότηση για την βιολογιή καλλιέργεια του ελαιώνα).
Οι προσδοκίες μας όμως δεν ευώδοσαν η παραγωγή μειώθηκε το προϊόν δεν μας έφερε καλλίτερη τιμή, αφού το πουλούσαμε χύμα στον συνεταιρισμό σαν συμβατικό. Οσον αφορά τις επιδοτήσεις για την βιολογική καλλιέργεια ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που μας υποσχέθηκαν επειδή τα ελαιοκτήματα από λάθη του παρελθόντος στης υπηρεσίες χαρτογράφησης φαινότανε σε διαφορετικές θέσης.
Παρόλες τις δυσκολίες δεν τα παρατήσαμε αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους χωρίς πολλά έξοδα να διαθέσουμε τα προϊόντα μας, οδηγηθήκαμε να πουλάμε το ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές σε γνωστούς και φίλους στο χωριό μας με τον καιρό μας ζητήθηκε και απο άλλα χωριά και έμπορους αλλά δεν μπορούσαμε να δώσουμε προϊόντα διότι δεν είχαμε κάποια άδεια.
Το 2016 μάθαμε ότι υπήρχε ένα πρόγραμμα <Οικοτεχνία> το οποίο μπορούσες να τυποποιήσης την παραγωγή σου χωρίς τυποποιητήριο αλλά θα φαινόσουνα σαν επαγγελματίας θα είχες κάποιες επιπτώσεις στις επιδοτήσεις και στην φορολογία έτσι εγκαταλείψαμε αυτή την σκέψη διότι τα προϊόντα θα πήγαιναν στον καταναλωτή ακριβά.
Τον Ιούλιο του 2017 μάθαμε ότι άλλαξε ο νόμος και αρχίσαμε την διαδικασία για να πάρουμε τη άδεια κάναμε όλα τα απαραίτητα και στις 23 Αυγούστου το 2017 πήραμε την άδεια Οικοτεχνίας με αριθμό εγγραφής GR83000919