Ένα από τα ευρέως διαδεδομένα βότανα στην Λεσβιακή ύπαιθρο το συναντάμε ολάνθιστο την περίοδο του καλοκαιριού λαμπρύνει με τα λευκά του άνθη και την έντονη ευωδία την Λεσβιακή φύση.
Την μαζεύουμε με το χέρι και αφού την αποξηράνουμε σε σκιερό μέρος ξεχωρίζουμε μόνο το άνθος και την τρίβουμε με το χέρι σε κόσκινο. Την συσκευάζουμε σε σακουλάκια τον 50 gr
Από παλιά την χρησιμοποιούσαν ως καρύκευμα στα φαγητά για το υπέροχο άρωμα και γεύση αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες του σαν φυσικό συντηρητικό ως αφέψημα βοηθάει σε κρυολογήματα και μυϊκούς πόνους.